יאיר בן לינדה ונפתלי נולד ביום כ`ו בטבת תשל`ה (9.1.1975), בן בכור להוריו ואח בכור לתשעת אחיו ואחיותיו. את לימודיו החל יאיר בבית הספר היסודי `יבנה` בפתח-תקוה, המשיך אל חטיבת הביניים של המדרשיה בכפר-סבא ואת לימודיו התיכוניים עשה במסגרת מדרשית נועם בפרדס חנה במגמה הכימית.

בתום לימודיו התיכוניים למד יאיר שנתיים בישיבת `שבי חברון`. באלול תשנ`ה הצטרף יאיר למקימי ישיבת ההסדר ברמת-גן ושהה בה עד גיוסו בחנוכה תשנ`ה. בנובמבר 1994 התגייס יאיר לצה`ל לחטיבת גולני. יאיר הצטרף לפלחי`ק ועבר את מסלול הטירונות והאימון המתקדם במסגרת זו יחד עם קורס אלחוטן-לוחם בבה`ד 7. בתום הקורס שהה בפלוגה זמן קצר ולפני החגים של תשנ`ו, הצטרף לצוות הלוחם של הפלוגה במוצב ריחן בלבנון.

יאיר היה חייל אמין וישר, תמיד היה נכון לתרום ולעזור לחבריו והיווה בכך דוגמא אישית. כתב אחד מחבריו לצוות: `הדבקות במשימה, העקשנות, הצנעה ועבודת האל האדוקה, הם שאפיינו אותך כבנאדם וכלוחם. כמו גם עזרה לזולת ולא משנה מי הוא היה, ידיד או לא. כך גם אני למדתי להכיר אותך כשלפני מארב הפכת עולמות כדי למצוא לי מעיל וגם אחרי שאמרתי לך תודה לא צריך, לא שקטת עד שנמצא לי מעיל ואת זאת הערכתי מאוד`. חבר אחר בצוות כתב: `נוכחתי לדעת שכל מה שנאמר וסופר על אחוות הלוחמים בגולני נכון וכל זה בזכותך. תמיד היית שם לעזור והיית החבר שאפשר לפנות אליו בעת צרה`.

ראש ישיבת `שבי חברון` אמר: `החכמה שלו והענווה שלו והעוצמה של הטוב ומסירות הנפש וכל דבר האמת שלו, שהקרינה בתוך הישיבה, היתה לשם דבר. זה היה פשוט הופעה של אמת, של שאיפת אמת, של רצון כן להבין, לתת, עד בלי די שיאיר הקרין את זה`.
ראש הישיבה ברמת-גן אמר: `יאיר, אותו אור שהאיר לנו, אור של תורה שאינו אחוז בכלי העולם הזה, היה בו העוז והענווה. היתה בו צניעות שלא לקח לעצמו כלום מהעולם הזה`.
כותב מפקד היחידה בו שרת: `יאיר, היה מקובל על מפקדיו וחבריו. בחודשים נובמבר-דצמבר היה מיועד לצאת לקורס סמלים ולאחריו לחזור לפלוגה ולקבל צוות טירונים של פלוגת הקשר`.
יאיר נפל בקרב בלבנון בשחר הושענא רבה ביום כ`א תשרי תשנ`ו (15.10.1995), כאשר הנגמ`ש בו נסע נפגע ממטען בדרום לבנון. בן עשרים שנים וחצי היה יאיר בנופלו. עמו נפלו: סרן יוסי אוחנה הי`ד, סמל יותם ענבר הי`ד, סמ`ר אייל שמח הי`ד, סמ`ר גיא חדד הי`ד וסמ`ר אייל דרור הי`ד.

יאיר נטמן בבית העלמין הצבאי בפתח-תקוה. לאחר נפילתו הועלה לדרגת סמל. השאיר אחריו את הוריו ותשעה אחים ואחיות: אשר, חגית, תהילה, דוד, נתנאל, הלל, שילה, רחל, וינון.
קהילת `משכן שלום`, הידידים והמשפחה הנציחו את זכרו של יאיר הי`ד בכתיבת ספר תורה לבית הכנסת.

© כל הזכויות שמורות
סגור